Top Ad unit 728 × 90

İşte İlk Kafa Nakli, 2017 Yılında İlk Kafa Nakli Olacak...

kafa-nakli
KAFA NAKLİ İÇİN GÜN SAYIYOR...

2017 yılında ilk kafa nakli gerçekleşecek. İşte İlk kafa nakli için gönüllü ise Valery Spiridonov oldu. 30 yaşındaki engelli Valery Spiridonov kafa naklini kurtuluşu olarak görüyor. Dr. Sergio Canavero'un yapacağı ilk kafa nakli için donör olmayı kabul etti. Valery Spiridonov'ın başı başka bir bedene nakledilecek... Peki bu mümkün mü? İşte detaylar...

Kendini bildi bileli vücudunu hareket ettiremeyen Valery Spiridonov için kafa nakli bir umut oldu. Kafa nakli ile ilgili sorulara, "En azından ölmeden önce bir başka bedende yer alabileceğim" die yanıt veriyor.

Peki Kafa Nakli Nasıl Olacak?

Kafa nakli ilk kez bir insana uygulanacak, Kafa naklinde, Spiridonov'un kafası, beyin ölümü gerçekleşmiş, ancak diğer tüm fonksiyonları çalışan bir başka kişinin bedenine yerleştirilelecek ve tüm damar bağlantıları sağlanacak.

Daha Önce Maymunda Denendi, Başarısız Oldu!..

İlk kafa nakli deneyi 1970 yılında bir maymun üzerinde denenmişti. Fakat başarısız oldu. İlk kafa naklinde kullanılan maymun,8 gün hayatta kalabilmişti. Omurilik ve bedenin doğru birleştirilmemesi sebebiyle nefes alması dahi mümkün olmamıştı.

Bakalım insan kafa nakli nasıl olacak?

İşte İlk Kafa Nakli, 2017 Yılında İlk Kafa Nakli Olacak... Reviewed by Haberler4 on 14:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Duru Haber © 2014 - 2015
Designed by BloggersStand

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.